חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
iw Hebrew

אוסמוזה הפוכה תהליך

אוסמוזה הפוכה תהליך

בתהליך אוסמוזה, הבנו כי הוא תהליך כאשר מומס בריכוז נמוך עובר דרך קרום כדי להגיע למומס בריכוז גבוה יותר, ובכך מוריד את רמת הריכוז המומס, במומס בעל ריכוז גבוה. באוסמוזה ההפוכה, אנחנו רק נהפוך את התהליך, על ידי הפיכת מסנן (הקרום) מהמומס מהריכוז הגבוה למומס הנמוך יותר. אז במקום ליצור איזון שווה יותר של ממס ומומס, הוא מפריד את מומס מממס, אבל כפי שכבר בחנו, זה לא משהו שבתהליך טבעי יכול לקרות.

איך אנחנו עושים אוסמוזה ההפוכה?


בואו ניקח מים מלוחים לדוגמא:

נכין תמיסת מי מלח בצד אחד של מיכל ומים טהורים בצד השני, מופרדת על ידי קרום חדיר למחצה.
נפעיל לחץ על הצד המלוח של מיכל – מספיק כדי לנטרל את הלחץ האוסמוטי הטבעי מהצד המים הטהור, ולאחר מכן נדחוף את המים המלוחים דרך הממברנה. הלחץ דחיפה יכול להגיע עד 60 בר במערכות אוסמוזה הפוכה תעשייתית גדולה, (אבל זה די חריג), בדרך כלל חישוב של לחץ נעשה על פי כמות מים הדרושה לשעה וזה מגיע עד 20 בר.
בלחץ כזה, המולקולות של מים חודרות דרך הממברנה ומולקולת של מלח שהן גדולות יותר משל המים נשארות במיכל עם המומס המרוכז.
לסיכום :
אוסמוזה הפוכה מתרחשת כאשר לחץ המופעל על מומס בריכוז גבוה וגורם רק למולקולות מים לעבור דרך ממברנה למיכל המרוכז נמוך יותר, ומשאיר את הרכז הגבוה בצד אחד.
מה השימוש של אוסמוזה הפוכה? והיכן משתמשים בה?
להמשך קריאה לחץ כאן >>>

למדריך המקיף על אוסמוזה הפוכה תעשייתית לחץ כאן!

פוסטים אחרונים שנצפו:

חיטוי מאגרי מים

חיטוי מערכות מים ומאגרי מי שתיה הינו דבר הכרחי למניעת זיהומים ומחלות היכולות להימצא במים. בהתאם להנחיות משרד הבריאות , חלה חובה לחטא את מאגרי המים אחת לשנה.

ניקוי כימי מעבה

שיפור הנדסת מים מבצעת ניקויים כימים ומכניים במערכות עיבוי מים.
מעבה הוא מערכת להחלפת חום ממגדל קירור שבו זורמים מים ממגדל הקירור בתוך צינורות וגז הקירור זורם במעטפת סביבם ומתקרר על ידי מי עיבוי.

אוסמוזה הפוכה תעשייתית

איפה משתמשים באוסמוזה הפוכה?
בשנת 1950, כאשר החוקרים ניסו למצוא פתרון להתפלת מי אוקיאנוס, הם הבינו שלחץ יכול לעבוד, בניסיונות רבים הצליחו להתמיל מי אוקיאנוס אך זה היה בכמויות כה קטנות שלא הועילו בהתחשב לכמות תועלת.
מסנן הרבה יותר מתקדם, שנוצר על ידי שני מדענים מאוניברסיטת (יו. סי. אל. איי. קליפורניה בלוס אנג'לס) ממברנות עשויות אצטט סלולארי (פולימרים המשמשים בסרט צילום) ממברנות אלו אפשרו מעבר של כמויות גדולות יותר של מים ובמהירות רבה יותר, מתקן ההתפלה באוסמוזה הפוכה הראשון הופעל בשנת 1965 בקליפורניה.
מה שמוביל אותנו לאחד מהשימושים הנפוצים ביותר של אוסמוזה ההפוכה , וזה התפלת מים.
תהליך זה כולל מפעלים גדולים, פרמצפטיקה, מקורות מים לשתייה באזורים שונים וכו'.

טיפול מים בדודי קיטור

דודי קיטור מיועדים ליצור קיטור לצרכים שונים בתעשייה, בעת שריפת הדלק מערכת בעירה מחממת את המים בדוד, המים הרותחים בדוד מחממים את המים שעוברים בצינורות בתוך הדוד.
החלפת חום בטמפרטורות גבוהות יוצרת סביבה נוחה להתגבשות חלקיקים במים. ריכוז המלחים עולה בצורה מהירה ונוצר שיקוע אבנית. משקעים נוספים נוצרים בדוד כגון קלציום סיליקט CaSio3, מגנזיום סיליקט MgSio3
עודף פוספט יוצר קלציום פוספט CaPO4, עודף סולפיט יוצר קלציום סולפיט CaSo4, תוצרי קורוזיה של ברזל או נחושת מגיעים בעיקר מקו מי עיבוי או חומרים שנכנסו בתהליכים.

ניקוי כימי מאייד

שיפור הנדסת מים מבצעת ניקויים כימים במאיידים. מאייד הוא מערכת החלפת חום המאייד את נוזל הקירור לתצורת גז.

שיתוף פוסט זה:

shipur.info

מאמרים נוספים

אולטרה פילטרציה

אנו חברת שיפור הנדסת מים היבואנים של חברת TORAY למערכות אולטרה פילטרציה בארץ.
מערכות אולטרה פילטרציה מים היא דרך אמינה ויעילה לטהר מים מזיהומים מפוזרים וקולואידיים, חומרים אורגניים, חיידקים וירוסים שאינם משנים את המלח שלהם.

קרא עוד »

שומרים על סביבה ירוקה ונקייה יותר

השאירו פרטים ונשמח לסייע!