חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
iw Hebrew

אוסמוזה הפוכה תעשייתית

אוסמוזה הפוכה תעשייתית

איפה משתמשים באוסמוזה הפוכה?
בשנת 1950, כאשר החוקרים ניסו למצוא פתרון להתפלת מי אוקיאנוס, הם הבינו שלחץ יכול לעבוד, בניסיונות רבים הצליחו להתמיל מי אוקיאנוס אך זה היה בכמויות כה קטנות שלא הועילו בהתחשב לכמות תועלת. מסנן הרבה יותר מתקדם, שנוצר על ידי שני מדענים מאוניברסיטת (יו. סי. אל. איי. קליפורניה בלוס אנג'לס) ממברנות עשויות אצטט סלולארי (פולימרים המשמשים בסרט צילום) ממברנות אלו אפשרו מעבר של כמויות גדולות יותר של מים ובמהירות רבה יותר, מתקן ההתפלה באוסמוזה הפוכה הראשון הופעל בשנת 1965 בקליפורניה. מה שמוביל אותנו לאחד מהשימושים הנפוצים ביותר של אוסמוזה ההפוכה , וזה התפלת מים. תהליך זה כולל מפעלים גדולים, פרמצפטיקה, מקורות מים לשתייה באזורים שונים וכו'.

אוסמוזה הפוכה היא גם אחד מכמה דרכים שאנחנו יכולים להוציא מינרלים או חומרים כימיים מסוימים מתוך אספקת מי שתיה.

יש מקורות מים עם רמות גבוהות של הפלרה טבעית, אשר יכול להוביל לפלואורוזיס אמייל (שיניים מנומרות), או פלואורוזיס השלד הרבה יותר החמור (כיפוף ממשי של עצמותיו של אדם או מסגרת שלד).
אוסמוזה הפוכה יכולה לסנן את הפלואוריד, או זיהומים אחרים, בקנה מידה גדול יותר משאר המסננים המוצאים, כגון מסנן מבוסס פחם (כמו זו שנמצאה נפוץ בבתים פרטיים)
זה משמש גם למטרות מחזור הכימיקלים המשמשים לטיפול במתכות, למחזור שפכים מזיקים, אוסמוזה הפוכה יכולה ליצור מים נקיים ולסילוק כימי טוב יותר.
עוד משהו נחמד במחזור! אוסמוזה הפוכה מסוגלת למחזר מי ביוב ושפחים למים שראויים לשתייה.
אוסמוזה ההפוכה משמשת בתעשיות אחרות, כמו; סירופ מייפל, למעשה, מופק באמצעות אוסמוזה המפרידה את התרכיז ממותק ממים.

תעשיית החלב משתמשת בסינון של אוסמוזה הפוכה לתרכיז מי גבינה וחלב, ותעשיית היין החלה להשתמש בו כדי לסנן גורמים בלתי רצויים כמו חומצות, או לשלוט ברמת האלכוהול. אוסמוזה הפוכה משמשת ליצירת אתנול טהור, ללא מזהמים ועוד הרבה תעשיות משתמשות באוסמוזה הפוכה.

עוד דבר אחד כיף על אוסמוזה הפוכה הוא אוסמוזה הפוכה יכולה למחזר את עצמה. מי רכז אשר יוצאים בתהליך סינון ניתנים להגירה ולשימוש חוזר, בכך נגדיל את כמות המומסים ברכז סופי (תהליך בו מים עברו פעמיים את תהליך ההתפלה) ובכך גם נגדיל את כמות מי התוצר, שזה בעצם עוזר לנו להוזיל את ההוצאות על המים.

אוסמוזה הפוכה תעשייתית זה נהדר, אבל איך טכנולוגיית אוסמוזה הפוכה משפיעה עליכם, הצרכנים, בקנה מידה קטן יותר?

להמשך על אוסמוזה הפוכה ביתית לחץ כאן >>>

פוסטים אחרונים שנצפו:

חסרונות של אוסמוזה הפוכה

עד עכשיו ראינו כמה מהדרכים בהן אנו יכולים לרתום אוסמוזה ההפוכה לעבוד בשבילנו.
אבל האם שאלנו את הטבע שזה בהכרח רעיון טוב?

יש כמה בעיות שעולות לצוץ משימוש באוסמוזה הפוכה, ונתחיל בבדוק של מה שקורה באוסמוזה ההפוכה אחרי התפלת המים, מצד אחד יש לנו מי תוצר שזה המים הנקיים. אבל מצד שני, ייצרנו מי רכז שאילו הם מים עם מלחים בריכוז פי כמה מריכוז המלחים במי ים.

טיפול מים בדודי קיטור

דודי קיטור מיועדים ליצור קיטור לצרכים שונים בתעשייה, בעת שריפת הדלק מערכת בעירה מחממת את המים בדוד, המים הרותחים בדוד מחממים את המים שעוברים בצינורות בתוך הדוד.
החלפת חום בטמפרטורות גבוהות יוצרת סביבה נוחה להתגבשות חלקיקים במים. ריכוז המלחים עולה בצורה מהירה ונוצר שיקוע אבנית. משקעים נוספים נוצרים בדוד כגון קלציום סיליקט CaSio3, מגנזיום סיליקט MgSio3
עודף פוספט יוצר קלציום פוספט CaPO4, עודף סולפיט יוצר קלציום סולפיט CaSo4, תוצרי קורוזיה של ברזל או נחושת מגיעים בעיקר מקו מי עיבוי או חומרים שנכנסו בתהליכים.

ניקוי כימי מאייד

שיפור הנדסת מים מבצעת ניקויים כימים במאיידים. מאייד הוא מערכת החלפת חום המאייד את נוזל הקירור לתצורת גז.

תהליך CIP מערכת (CIP (cleaning in place

מערכת (CIP  (cleaning in place הינה טכנולוגית ניקוי המשמשת בין היתר לניקוי ממברנות תעשייתיות.

התהליך (כשמו כן הוא) אינו מצריך ניוד או הזזה של ציוד ממקומו, הוא מהיר יחסית, חסכוני, יעיל וקל לתפעול. המערכת יכולה להגיע כחלק ממערכת האוסמוזה או כחלק נפרד ממנה ואז יש צורך בניוד CIP  למקום הנדרש על מנת לבצע את התהליך.

ניקוי כימי מערכות להחלפת חום

ניקוי כימי מערכות להחלפת חום הינו תהליך נפוץ בתעשייה, תהליך זה מתבצע כאשר ישנה מעטפת אשר נוצרת על דפנות של מחליף חום, מה שגורם לשכבת בידוד על מחליף החום, בין אם זה פלטות או בין אם זה צינורות ובעיקרון, כל סוג אחר של מחליף חום.

שיתוף פוסט זה:

shipur.info

מאמרים נוספים

אולטרה פילטרציה

אנו חברת שיפור הנדסת מים היבואנים של חברת TORAY למערכות אולטרה פילטרציה בארץ.
מערכות אולטרה פילטרציה מים היא דרך אמינה ויעילה לטהר מים מזיהומים מפוזרים וקולואידיים, חומרים אורגניים, חיידקים וירוסים שאינם משנים את המלח שלהם.

קרא עוד »

שומרים על סביבה ירוקה ונקייה יותר

השאירו פרטים ונשמח לסייע!