אז איך להתמודד עם זה? מה אתה עושה
עם מי רכז?
האם זו בעיה לזרוק את מי רכז של אוסמוזה הפוכה לביוב או לחילופין בחזרה לים?
על פי המרכז האוסטרלי למחקר מים, רכז של מי אוסמוזה הפוכה יכולים להיזרק חזרה לים, זה משפיע על אקולוגיה ימית אזורית אך עדיין לא הוכח ואין תשובות חד משמעיות שזה לא ישפיע על אקולוגיה ימית כללית בהמשך.
מערכות אוסמוזה הפוכה, באופן כללי, היא גם לא לגמרי עצמאית לקיום. מים חייבים להיות מטופלים על ידי כימיקלים, בכדי שמלחים לא יסתמו את המעברים בממברנות. כימיקלים למניעת התפתחות בקטריות בממברנות הן כימיקלים רעילים במיוחד אשר פוגעים באופן ישיר בכל החי בים. שזה פגייה ישירה באקולוגיה ימית.
לחץ שאיבה של משאבות המזרימות מים למערכות התפלה הוא לחץ אדיר, שאיבה כה חזקה עלולה למשוך עמה דגים שחיים ברדיוס מסוים סביב תחנת התפלה.
לצערנו, גם אנשים יכולים לפול במערבולת הזאת, כמו שקרה בתחנת התפלה באשקלון שנאב אב ובנו הקטן ולא נשאר אף סיכוי להצלת חייהם.
המכשול הגדול ביותר של מערכות סינון של אוסמוזה ההפוכה הוא העלות.
מי תוצר אשר הותפלו ממי ים, או כל תהליך טכני אחר בתעשייה או בבית, מייקרים בצורה משמעותית את עלות המים, אם לוקחים בחשבון את עלויות האנרגיות, עלויות הממברנות והפילטרים, עלויות הכימיקלים ועלויות שותפות נוספות.
בשימוש אישי, למערכות אוסמוזה הפוכה ביתית יכולות לייצר כ 50% – 65% מי תוצר והשאר הולך לביוב. אז גם בבית לפעמים זה יכול להיות יקר, בהתחשב למחיר המים בישראל.