חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
iw Hebrew

טיפול מים במגדלי קירור

טיפול מים במגדלי קירור

טיפול מים במגדלי קירור - מחזור מים פתוח.
מגדלי קירור משתמשים במים על מנת לספוג אנרגיה ולקרר מערכות שונות. במגדלי קירור בעלי מחזור פתוח, אויר מוזרם בדרך כלל כלפי מעלה. המים מוזרמים דרך מתזים כלפי מטה תוך מגע הדוק בשטח גדול עם אויר. קירור המים מושג ע"י מעבר חום מהמים לאויר.
מים אלה מקררים מערכות על ידי הזרמתם דרך מחליפי חום. כאשר המים מתנדפים, כל המלחים וזיהומים אחרים שהיו במים, נשארים במים מסוחררים. ריכוז של חומרים המומסים מגיע במהירות לערך גבוה מאד. בנוסף, חלקיקים וזיהומים אחרים נכנסים עם האויר לתוך המים המסוחררים ומחריפים את הבעיה. אם לא מטפלים במים בצורה יעילה, עלולה להיווצר אבנית , קורוזיה והצטברות משקאות שונים שפוגעים ביעילות הזרימה והחלפת חום.

בנפרד מכך, עלולים להצטבר במים מיקואורגוניזמים כגון אצות, בקטריות, עובש ופטריות, אלו עלולים לסתום מעברי מים צרים, וליצור שכבה של ביאופילים המפריעה להחלפת חום.
כמות החומרים המומסים ומזהמים אחרים מגיעים לרמה המוגדרת לפי מספר מחזורי התרכזות. זהו היחס בין ריכוז חומרים מומסים במים המסוחררים לרמת החומרים במי התוספת (מי רשת).
רמת החומרים המומסים יכולה להתבטא על ידי TDS, מוליכות חשמלית או יון מייצג כגון כלוריד.
על מנת לקבל יעילות מרבית בהחלפת חום והארכת חיי מגדלי קירור, מחזורי התרכזות מי סחרור צריכים להיות מבוקרים.

רמת ריכוז מומלצת במגדלי קירור

# מוליכות חשמלית עד 3000µs
# P.H בין 8.0 ל-8.8.
# קשיות סידן עד 500ppm
# אלקליות עד 500ppm
# כלורידים עד 700ppm

על מנת לשמור על איכות המים בתוך התחום המומלץ, יש לנקז חלק ממי מגדל. במקום המים שנוקזו, נכנסים מי תוספת, ולכן נשמרת רמת המומסים במים קבוע.

הניקוז מתבצע על ידי מערכת בקרה של המגדל. בקר מוליכות המודד באופן רציף את מוליכות מי מגדל ומפעיל ברז ניקוז חשמלי כאשר המוליכות מגיע לסף עליון המותר. מערכת שומרת על מוליכות מי המגדל ברמה זו.
לא פחות חשוב להוסיף תוספים לטיפול במים על מנת למנוע משקעי אבנית קורוזיה והתפתחות מיקרואורגוניזמים.

טיפול מים למניעת אבנית וקורוזיה

כימיקלים למניעת משקעי אבנית וקורוזיה מוזרק למי מגדל. כימיקל דרוש משום שיש למי מגדל נטייה חזקה ליצור משקעים. השיטה היא על ידי הזרקה פרופורציונלית למי התוספת. על קו מי התוספת מותקן מד מים עם פלט חשמלי. עבור כל כמות מים הנכסת למגדל, משאבת מינון מופעלת להזרקת קמות מתאימה של אינהיביטור. בצורה זו, נשמרת רמה קבועה של אינהיביטור במי המגדל. המינון הדרוש הוא בתחום של 40-50 גרם אינהיביטור ל-1 מ"ק מי תוספת וזאת על מנת לשמור את רמת הפוספונט הפעיל במי מגדל ברמה של 4-8ppm. פוספונט פועל כמונע אבנית ע"י עיוות מבנה הגביש של האבנית, כך שנוצרים חלקיקים קטנים המרחפים במים. חומר נוסף בתערובת הכימיקל נקראי דיספרסנט, חומר זה עוזר לשמור את החלקיקים במצב מרחף במים. הניקוז מונע את הצטברותם במי מגדל. אינהיביטור אינו כולל מתכות כבדות אלא חומרים אורגניים "ירוקים" בלבד שהימצאותם במי מגדל אינה מזיקה לאדם ולסביבה.

טיפול מים למניעת בקטריות ואצות

התפתחות מיקרואורגניזמים במי המגדל תלויה בכמה גורמים. בעיקר בטמפרטורת המים, ברמת ההארה של המגדל, בתכולת חומרים מזינים במים כגון תרכובות אורגניות. הטיפול היעיל ביותר הוא על ידי הזרקת ביוציד במנות הלם.
הזרקת מנת הלם מבצעת חיטוי במי מגדל. מרווח הזמן בין הזרקת ביוציד נקבע לפי נטיית התפתחות מיקרואורגניזמים במי מגדל.
בדרך כלל, פעם בשבוע או חמישה ימים.
יש שמחליפים את סוג ביוציד מידי פעם וזאת על מנת למנוע בעיות הסתגלות וחסינות מיקרואורגניזמים לביוציד מסוים.
שיטה להזרקת ביוציד היא על ידי משאבת מינון המופעלת פעם בשבוע על ידי טיימר קוצב זמן.
משך זמן הפעלת המשאבה מחושב עבור קמות הביוציד הדרושה למנת הלם. בדרך כלל, נדרשים 150- 300 גרם ביוציד לכל מ"ק מים במערכת.

פוסטים אחרונים שנצפו:

ניקוי כימי מערכות להחלפת חום

ניקוי כימי מערכות להחלפת חום הינו תהליך נפוץ בתעשייה, תהליך זה מתבצע כאשר ישנה מעטפת אשר נוצרת על דפנות של מחליף חום, מה שגורם לשכבת בידוד על מחליף החום, בין אם זה פלטות או בין אם זה צינורות ובעיקרון, כל סוג אחר של מחליף חום.

אוסמוזה הפוכה תעשייתית

איפה משתמשים באוסמוזה הפוכה?
בשנת 1950, כאשר החוקרים ניסו למצוא פתרון להתפלת מי אוקיאנוס, הם הבינו שלחץ יכול לעבוד, בניסיונות רבים הצליחו להתמיל מי אוקיאנוס אך זה היה בכמויות כה קטנות שלא הועילו בהתחשב לכמות תועלת.
מסנן הרבה יותר מתקדם, שנוצר על ידי שני מדענים מאוניברסיטת (יו. סי. אל. איי. קליפורניה בלוס אנג'לס) ממברנות עשויות אצטט סלולארי (פולימרים המשמשים בסרט צילום) ממברנות אלו אפשרו מעבר של כמויות גדולות יותר של מים ובמהירות רבה יותר, מתקן ההתפלה באוסמוזה הפוכה הראשון הופעל בשנת 1965 בקליפורניה.
מה שמוביל אותנו לאחד מהשימושים הנפוצים ביותר של אוסמוזה ההפוכה , וזה התפלת מים.
תהליך זה כולל מפעלים גדולים, פרמצפטיקה, מקורות מים לשתייה באזורים שונים וכו'.

מים אפורים

המודעות הרבה לאיכות הסביבה ולצורך בשמירת על המשאבים הקיימים, הולידה לא מעט פתרונות אלטרנטיביים המספקים מענה לצרכים שונים ועוזרים לשמור על הקיים. מים אפורים הם דרך לשמור על כמות המים הקיימת, מבלי לבזבז, ותוך ניצולם באופן מקסימאלי. מהם יתרונותיהם של מים אלה? הנה, התשובה.

ריכוך מים

תהליך זרימת מים חמים הוא תהליך בו תיווצר אבנית על ידי סידן פחמתי.

אבנית השוקעת במערכת יכולה לגרום לבעיות של החלפת חום או סתימת מעברים צרים המיועדים למעבר מים.

על מנת לפתור בעיות אלו, אחת השיטות הנפוצות ביותר בתעשייה, היא ריכוך מים על ידי שרף מחליף יונים, יונים "קשים" מהמים מוחלפים ביוני נתרן הקשורים אלקטרוסטטית לקבוצות פונקציונאליות אניוניות (שליליות) על השרף הפולימרי.

שיתוף פוסט זה:

shipur.info

מאמרים נוספים

אולטרה פילטרציה

אנו חברת שיפור הנדסת מים היבואנים של חברת TORAY למערכות אולטרה פילטרציה בארץ.
מערכות אולטרה פילטרציה מים היא דרך אמינה ויעילה לטהר מים מזיהומים מפוזרים וקולואידיים, חומרים אורגניים, חיידקים וירוסים שאינם משנים את המלח שלהם.

קרא עוד »

שומרים על סביבה ירוקה ונקייה יותר

השאירו פרטים ונשמח לסייע!