מערכות לטיפול במים ומערכות אוסמוזה הפוכה, נועדו כדי לטפל בכמה מבעיות אלו. מתקני התפלת מי ים תופסים תאוצה עם השנים ואחת המערכות הגדולות בעולם מוקמת בישראל, בעיר אשקלון.
מתוך הידיעה כי אוסמוזה הפוכה יכולה להמיר מי ים למי שתייה, זה גורם את המערכת לשימושית מאד לחיינו, בין אם זה למגזר הציבורי והן אם זה לתעשיות שונות.
מה שבאמת אנחנו צריכים להבין הוא איך התהליך מתרחש.
על מנת להבין את תהליך אוסמוזה הפוכה טוב יותר, נסביר קודם על התהליך ללא שילוב מילים של אוסמוזה והפוך, אז נתחיל באוסמוזה, מהי?
אוסמוזה היא המעבר או דיפוזיה של מים או בממסים אחרים דרך קרום (סמיפרמיאיבל) שחוסם את מעבר המומסים.
על מנת להבין טוב יותר את התהליך, בואו נחקור אותו לעומק.
מים מכילים מומסים שונים, בין אם זה מלחים שונים מתכות, או מומס ביולוגי שזה הבקטריות השונות, ריכוז המומסים במים מייצר לחץ אוסמוטי מה שמניע את חלקיקי המומסים לנוע.
המים עם ריכוז מומסים נמוך ישאף להגיע למים עם ריכוז מומס גבוה יותר על מנת לספוג את המומסים, לה תערבב עם המומס הגבוה יותר על מנת להגיע לאיזון מומסים ובכך לייצב את הלחץ האוסמוטי.
טיפול מים בדודי קיטור
דודי קיטור מיועדים ליצור קיטור לצרכים שונים בתעשייה, בעת שריפת הדלק מערכת בעירה מחממת את המים בדוד, המים הרותחים בדוד מחממים את המים שעוברים בצינורות בתוך הדוד.
החלפת חום בטמפרטורות גבוהות יוצרת סביבה נוחה להתגבשות חלקיקים במים. ריכוז המלחים עולה בצורה מהירה ונוצר שיקוע אבנית. משקעים נוספים נוצרים בדוד כגון קלציום סיליקט CaSio3, מגנזיום סיליקט MgSio3
עודף פוספט יוצר קלציום פוספט CaPO4, עודף סולפיט יוצר קלציום סולפיט CaSo4, תוצרי קורוזיה של ברזל או נחושת מגיעים בעיקר מקו מי עיבוי או חומרים שנכנסו בתהליכים.