iw Hebrew

מערכת טיפול במים ב-12 מגדלי קירור בבנק UBA לאגוס (ניגריה)

מערכת טיפול במים ב-12 מגדלי קירור בבנק UBA לאגוס (ניגריה)

בניין בעל 20 קומות עם מערכת קירור של 2,900 טון / קירור, מערכת טיפול במי מגדלי קירור תוכננה למניעת שיקוע אבנית במערכת, מניעת התפתחות אצות ומיקרו אורגניזמים במים, ומניעת קורוזיה במערכת קירור, הן במערכת פתוחה של המגדלים והן במערכת הסגורה.

מערכת מגדלי קירור בעלת אידוי של כ-150 מ"ק מים ביום, אשר דורשת טיפול קפדני במי המערכת, על מנת למנוע שיקוע אבנית. מערכת שהותקנה בעלת בקרה אוטומטית במלואה, גם במינון כימיקלים וגם בבקרת ניקוזים.

פוסטים אחרונים שנצפו:

חסרונות של אוסמוזה הפוכה

עד עכשיו ראינו כמה מהדרכים בהן אנו יכולים לרתום אוסמוזה ההפוכה לעבוד בשבילנו.
אבל האם שאלנו את הטבע שזה בהכרח רעיון טוב?

יש כמה בעיות שעולות לצוץ משימוש באוסמוזה הפוכה, ונתחיל בבדוק של מה שקורה באוסמוזה ההפוכה אחרי התפלת המים, מצד אחד יש לנו מי תוצר שזה המים הנקיים. אבל מצד שני, ייצרנו מי רכז שאילו הם מים עם מלחים בריכוז פי כמה מריכוז המלחים במי ים.

אוסמוזה הפוכה ביתית

ביתית קטנה יותר ועדיין אוסמוזה הפוכה.

אם עדיין לא התחלתם שמים שהנכם רוצים להשתמש הם מי אוסמוזה הפוכה, מסיבה שתצטרכו להפוך את המרתף או את המטבח למפעל להתפלת מים, אין דאגה!

ניקוי כימי מאייד

שיפור הנדסת מים מבצעת ניקויים כימים במאיידים. מאייד הוא מערכת החלפת חום המאייד את נוזל הקירור לתצורת גז.

אוסמוזה הפוכה תעשייתית

איפה משתמשים באוסמוזה הפוכה?
בשנת 1950, כאשר החוקרים ניסו למצוא פתרון להתפלת מי אוקיאנוס, הם הבינו שלחץ יכול לעבוד, בניסיונות רבים הצליחו להתמיל מי אוקיאנוס אך זה היה בכמויות כה קטנות שלא הועילו בהתחשב לכמות תועלת.
מסנן הרבה יותר מתקדם, שנוצר על ידי שני מדענים מאוניברסיטת (יו. סי. אל. איי. קליפורניה בלוס אנג'לס) ממברנות עשויות אצטט סלולארי (פולימרים המשמשים בסרט צילום) ממברנות אלו אפשרו מעבר של כמויות גדולות יותר של מים ובמהירות רבה יותר, מתקן ההתפלה באוסמוזה הפוכה הראשון הופעל בשנת 1965 בקליפורניה.
מה שמוביל אותנו לאחד מהשימושים הנפוצים ביותר של אוסמוזה ההפוכה , וזה התפלת מים.
תהליך זה כולל מפעלים גדולים, פרמצפטיקה, מקורות מים לשתייה באזורים שונים וכו'.

שיתוף פוסט זה:

shipur.info

מאמרים נוספים

אולטרה פילטרציה

אנו חברת שיפור הנדסת מים היבואנים של חברת TORAY למערכות אולטרה פילטרציה בארץ.
מערכות אולטרה פילטרציה מים היא דרך אמינה ויעילה לטהר מים מזיהומים מפוזרים וקולואידיים, חומרים אורגניים, חיידקים וירוסים שאינם משנים את המלח שלהם.

קרא עוד »

שומרים על סביבה ירוקה ונקייה יותר

השאירו פרטים ונשמח לסייע!