חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
iw Hebrew

תהליך CIP מערכת (CIP (cleaning in place

תהליך CIP מערכת (CIP (cleaning in place

מערכת (CIP  (cleaning in place הינה טכנולוגית ניקוי המשמשת בין היתר לניקוי ממברנות תעשייתיות. התהליך (כשמו כן הוא) אינו מצריך ניוד או הזזה של ציוד ממקומו, הוא מהיר יחסית, חסכוני, יעיל וקל לתפעול. המערכת יכולה להגיע כחלק ממערכת האוסמוזה או כחלק נפרד ממנה ואז יש צורך בניוד CIP  למקום הנדרש על מנת לבצע את התהליך.

כידוע, ממברנות במערכות אוסמוזה תעשייתיות משמשות להוצאת מלחים מן המים בשיטת אוסמוזה הפוכה, שיטה זו מסננת מים על ידי דחיפתם בלחץ ובמהירות גבוהה דרך הממברנה.
כתלות באיכות הממברנה ובאיכות המים הנכנסים אליה, לעתים הממברנה תיסתם על ידי הצטברות משקעים. לשם כך משתמשים בטכנולוגיית CIP.

ניקוי מערכות אוסמוזה הפוכה

ניתן לבצע את התהליך ברווחי זמן מוגדרים מראש כדי לשמור על ממברנות בעלות תפוקה מרבית או על פי דרישה (כאשר הממברנות אכן נסתמות) בדרך כלל אפשר לבדוק זאת על ידי הפרש לחצים בין כניסה ליציאה ואיכות מי התוצר שנפגמת.
לשם ביצוע תהליך זה נדרש מיכל אגירה עם תמיסת ניקוי, משאבת סחרור המשלחת את תמיסת הניקוי והחיטוי לכיוון היחידות הדורשות ניקוי ומערכת בקרה ומינון הקיימת בדרך כלל במערכת האוסמוזה. את החיטוי מבצעים בד"כ בעזרת חומצת מלח או חומצת לימון, היכולת החזקה של חומצות אלו לפרק אבנית ותרכובות שונות הופכת אותם ליעילים בניקוי ממברנות.

שלבים לניקוי מערכות אוסמוזה

להלן, שלבי הפעולה המפורטים לביצוע CIP (תהליך זה מותאם לביצוע CIP  במערכת RO  "מתילדה" למחזור מי מגדלים בפרויקט "טרה – נתיבות") :

מילוי מיכל ע"י פתיחת ברז Hv 04 (קו תוצר למיכל CIP) – המיכל ימולא עד החצי.
הוספת חומצת מלח/ לימון לפי ריכוז דרוש לתוך מיכל CIP .
ניתוק מערכת אוסמוזה – העברה למצב 0
סגירת ברזים למניעת מעבר מים לביוב או לצרכנים

פתיחת ברזים הנדרשים לביצוע התהליך:

הפעלת CIP באמצעות מפתח (בלוח החשמל מצד ימין)
הפעלת מערכת אוסמוזה ( העברה למצב ידני)
בדיקה שאכן כתוב בלוח התצוגה על גבי המערכת "ניקוי ממברנות בפעולה", מומלץ לשנוק ברז Hv 09 (ברז ויסות כניסת מים לתאי לחץ) על מנת להוריד לחצים של דרג 1 לאזור 6-7 בר.
בדיקת PH – PH  צריך להיות קטן מ 1.5 וגדול מ 0.5 על מנת שיתבצע ניקוי יעיל כנדרש.
הניקוי יתבצע לא יותר מ 10 דקות.

תום תהליך הניקוי:
  1. מנתקים את המערכת – העברה למצב 0
  2. מעבירים את מפתח CIP למצב ניתוק – כך שנורת CIP  תכבה.
  3. סגירת ברזים:

      Hv 04  – (קו תוצר למיכל CIP)
      Hv 05  – (קו רכז למיכל CIP)
      Hv 06 – (ברז מיכל CIP)

  1. פתיחת ברזים:

      Hv 03  – (ברז אחרי מסנן פחם)
      Hv 15 – (ברז רכז)
      Hv 16 – (ברז תוצר)

  1. החזרת ברז Hv 09 (ויסות כניסה לבתי לחץ) למצבו הקודם ללחצים תקינים ולספיקות תקינות ( ספיקת רכז 2 מק"ש, ספיקת סחרור 2-3 מק"ש, ספיקת תוצר 6-7 מק"ש)
  2. ניתן לרוקן את המיכל אם לא מעוניינים לשמור על תמיסת החומצה על ידי ברז Hv 18 – (ברז ריקון מיכל CIP)
  3. הפעלת מערכת אוסמוזה (העברה למצב ידני)
  4. סיום התהליך.

פוסטים אחרונים שנצפו:

חסרונות של אוסמוזה הפוכה

עד עכשיו ראינו כמה מהדרכים בהן אנו יכולים לרתום אוסמוזה ההפוכה לעבוד בשבילנו.
אבל האם שאלנו את הטבע שזה בהכרח רעיון טוב?

יש כמה בעיות שעולות לצוץ משימוש באוסמוזה הפוכה, ונתחיל בבדוק של מה שקורה באוסמוזה ההפוכה אחרי התפלת המים, מצד אחד יש לנו מי תוצר שזה המים הנקיים. אבל מצד שני, ייצרנו מי רכז שאילו הם מים עם מלחים בריכוז פי כמה מריכוז המלחים במי ים.

מערכות U.V

עיקור בהקרנת U.V הו תהליך סטנדרטי בתעשיות רבות במיוחד בתעשייה הפרמצבטית, בתעשייה המיקרואלקטרוניקה, תהליך דיאליזה וכדומה. לאחרונה חדרה שיטת עיקור מים זו לתהליכים נוספים כגון מגדלי קירור, מערכות מסוחררות, חוות דגים ומערכות ימיות. בנוסף, אחד החידושים בשנים האחרונות הוא חיסול כלור נותר וכלוראמין בהקרנת U.V .

מסנן חול קוורץ

פילטרים לניקוי זיהומים מכניים עם עומס גרגרי Mayerkraft-R נועדו להסיר חומרים תלויים ממוצא אורגני, כמו חלודה (ברזל מחומצן), חול עדין ומתלים אורגניים עם מידות של מעל 40-50 מיקרומטרים (0.04-0.05 מ"מ ומידות של מעל 40-50 מיקרומטרים (0.04-0.05 מ"מ וממומטר של מעל 40-50 (0.04-05 מ"מ ומים (0.04-05 מ"מ. יותר).

שיתוף פוסט זה:

shipur.info

מאמרים נוספים

אולטרה פילטרציה

אנו חברת שיפור הנדסת מים היבואנים של חברת TORAY למערכות אולטרה פילטרציה בארץ.
מערכות אולטרה פילטרציה מים היא דרך אמינה ויעילה לטהר מים מזיהומים מפוזרים וקולואידיים, חומרים אורגניים, חיידקים וירוסים שאינם משנים את המלח שלהם.

קרא עוד »

שומרים על סביבה ירוקה ונקייה יותר

השאירו פרטים ונשמח לסייע!