iw Hebrew

ניקוי כימי דודי קיטור

ניקוי כימי דודי קיטור

מטרתו של דוד הקיטור היא העברת אנרגיית חום.
באמצעות חימום מים לטמפרטורה גבוהה נוצרים לחץ אדים המאפשר שימוש באנרגיה הנוצרת למטרות שונות. דודי קיטור הם חלק אינטגרלי וחשוב בתחומי תעשייה רבים.

מכיוון שרוב פעילותו של דוד הקיטור היא בעזרת מים חמים בהם הוא מלא (לעיתים לאורך כל שעות היממה)
הוא נעשה חשוף לפגעי קורוזיה ואבנית שמצטברים בשטחי מעבר החום, היווצרות אבנית וקורוזיה תלויה בתנאים כימים פיזיקליים וביולוגיים בחומרי המבנה ובשגרת התפעול, פגעים אלו יוצרים בין היתר שכבות בידוד בדוד ופוגמים ביעילותו להפקת קיטור, עקב זאת הדוד משתמש באנרגיה וחשמל רבה מהרגיל והופך להיות הוצאה כספית גדולה ובמקרה הפחות טוב, כשל והשבתה של הדוד.
על מנת להתמודד עם נושא זה, מקובל ומומלץ לבצע ניקויים כימים אחת לתקופה.
ניקוי כימי לדוד קיטור הוא תהליך מורכב שמחייב בדיקת התאמה מוקדמות ונקיטת אמצעי הגנה על העובדים הציוד והסביבה.

מעקב מעבדתי על ניקוי כימי בדוד הוא חובה, ניתן לבדוק מספר פרמטרים במהלך ניקוי כדי לדעת כיצד מתנהל תהליך הניקוי, בניקוי כימי בדוד קיטורי חשיבות לריכוז התמיסה לכן יש צורך לדעת את ריכוז התמיסה בכל רגע נתון, כך שאם חל שינוי לא סביר בריכוז התמיסה יהיה ניתן להפסיק את תהליך הניקוי.
ניקוי כימי יתבצע על ידי חומר חומצי לכן חשוב מאד לבדוק את רמת הגבה באופן שוטף במהלך ניקוי כימי.

אופן התהליך הוא כדלהלן:

ריקון 50 אחוזים מהמים שבדוד, פתיחת לוקה עליונה, הכנסת חומצה בריכוז הדרוש, בהתאם לגודל הדוד.
לאחר פעולות אלו ובדיקתן, יידרש זמן המתנה של כ 24 שעות, בזמן ההמתנה מומלץ לחמם את המים (להפעיל את ברנר) עד ל 60-70 מעלות צלזיוס בעוד הלוקה העליונה פתוחה.
לאחר זמן ההמתנה, הדוד ירוקן וימולא שוב במים אך עם תוספת חומרים בסיסיים על מנת לבצע נטרול של החומצה.
לאחר מכן, הדוד ירוקן שוב ויישטף בלחץ מים כאשר הלוקות התחתונות פתוחות ונשטפות גם כן וזאת על מנת לשטוף את הבוצה שהצטברה.

פוסטים אחרונים שנצפו:

מסנן חול קוורץ

פילטרים לניקוי זיהומים מכניים עם עומס גרגרי Mayerkraft-R נועדו להסיר חומרים תלויים ממוצא אורגני, כמו חלודה (ברזל מחומצן), חול עדין ומתלים אורגניים עם מידות של מעל 40-50 מיקרומטרים (0.04-0.05 מ"מ ומידות של מעל 40-50 מיקרומטרים (0.04-0.05 מ"מ וממומטר של מעל 40-50 (0.04-05 מ"מ ומים (0.04-05 מ"מ. יותר).

טיפול בשפכים

כמות השפכים שהתעשייה בישראל מייצרת הרבה יותר גדולה ומזהמת מכמות השפכים הביתית. כמו כן, בעוד ששפכים בייתים מפורקים במכוני טיהור ממשלתיים, שפכים תעשייתיים בגין מרכיביהם נדרשים להליכי טיהור יותר מעמיקים, אשר מכוני טיהור רגילים אינם יכולים לספק. כפועל יוצא מכך, האחריות על טיפול בשפכים בתעשייה מוטלת על כתפי בית העסק, הנדרש למצוא פתרונות נאותים שימנעו את זיהום מערכות הביוב העירוניות. אלו בדיוק הפתרונות שמציעה חברת שיפור- מערכות מים, וזאת באופן המותאם לסוג ולכמות השפכים של כל לקוח.

תהליך CIP מערכת (CIP (cleaning in place

מערכת (CIP  (cleaning in place הינה טכנולוגית ניקוי המשמשת בין היתר לניקוי ממברנות תעשייתיות.

התהליך (כשמו כן הוא) אינו מצריך ניוד או הזזה של ציוד ממקומו, הוא מהיר יחסית, חסכוני, יעיל וקל לתפעול. המערכת יכולה להגיע כחלק ממערכת האוסמוזה או כחלק נפרד ממנה ואז יש צורך בניוד CIP  למקום הנדרש על מנת לבצע את התהליך.

מסנן דסקיות

מסנני דיסק הם דוגמה בולטת לשילוב של פתרונות טכנולוגיים מתקדמים ובניית מערך המבוסס על ביקורות לקוחות. המטרה העיקרית היא ליצור את הנוח ביותר בהפעלה ותחזוקה של מערכות עם אינדיקטורים טכניים וכלכליים מעולים.

שיתוף פוסט זה:

shipur.info

מאמרים נוספים

אולטרה פילטרציה

אנו חברת שיפור הנדסת מים היבואנים של חברת TORAY למערכות אולטרה פילטרציה בארץ.
מערכות אולטרה פילטרציה מים היא דרך אמינה ויעילה לטהר מים מזיהומים מפוזרים וקולואידיים, חומרים אורגניים, חיידקים וירוסים שאינם משנים את המלח שלהם.

קרא עוד »

שומרים על סביבה ירוקה ונקייה יותר

השאירו פרטים ונשמח לסייע!