לצרכיו הרבים של המפעל ובעיקר עבור תחום גידול האצות נדרשה אלגטק לאיכות מים ברמה מסוימת, ולכן, לאחר מחשבה, ייעוץ על ידינו ובניית תוכנית מסודרת רכשה אלגטק מחברת שיפור הנדסת מים מתקן אוסמוזה הפוכה בספיקה של 40 קוב לשעה.
חברת שיפור "לקחה" את העבודה ויצאה לדרך.
לצורך המתקן נדרש סינון ראשוני על ידי קוורץ רב שלבי.
חודש וחצי לפני מועד ההתקנה המשוער חברת שיפור ביצעה עבודת החלפת 6 טון קוורץ במסננים קיימים.
לאחר מכן ועל פי תיק מתקן מסודר חברת שיפור התחילה לבנות את המערכת העצומה.
בניית המערכת:
המערכת נבנתה על סקיד נירוסטה 316.
בוצעו ריתוכים מקצועיים על מנת להתאים את הסקיד בצורה המדויקת ביותר למערכת.
שלב ראשון לאחר יציאת המים מהסינון הראשוני הוא כניסת המים לסינון שניוני (מיקרוני), לצורך כך הותקנו במקביל שני תופי סינון מנירוסטה. כל תוף סינון הכיל 18 סננים מיקרונים בקוטר "2.5 עובי על "40 אורך. כל תוף מסוגל לספק כ 25 מק"ש.
לאחר סינון מיקרוני נדרש טיפול כימי: הזרקת אנטיסקלנט לצורך הסרת אבנית, הזרקת חומצה לצורך שמירה על PH תקין והזרקת סודיום בי-סולפיט לצורך ויסות רמת כלור חופשי תקין ובכך שמירה על הממברנות.
לאחר מכן, הותקנו שתי משאבות צנטריפוגליות שנועדו להכניס כ- 55 מק"ש מים בלחץ גבוה אל תוך בתי הלחץ לצורך הסינון הממברנלי. (משאבה אחת בפעולה ומשאבה שניה רזרבית)
כניסה למערכת RO:
על גבי הסקיד הונחו בתי הלחץ על התושבות מחוברים אחד לשני.
48 ממברנות הוכנסו ל 12 בתי לחץ 8" על 160 (4 אלמנטים) על מנת לייצר את הספיקה הרצויה, השתמשנו בשיטת דרג שני על מנת למקסם את כמות התוצר.
בזמן תהליך הסינון הותקנו אלקטרודות הבודקות בצורה שוטפת רמת כלור, PH, ונתונים נוספים.
בקרת המערכת:
בקרת המערכת ממוחשבת תוצרת UNITRONIX וניתן לצפות בנתוני המערכת בזמן הווה ולשלוט עליה מרחוק.
ציוד:
לצורך דיוק מרבי ומענה על הדרישות נעשה שימוש בציוד המתקדם ביותר, המערכת נשלטה על יד מדי ספיקה דיגיטליים המחוברים לבקרה הראשית, משאבות תוצרת EBARA, צנרת לחץ גבוה "4 עשויה נירוסטה 316 סקדיואל 40, ברזי ויסות של חברת "הבונים", מתמרי לחץ, מדי לחץ, פורקי אוויר ומשאבות מינון באיכות הגבוהה ביותר.
הממברנות של חברת TORAY המתקדמת בעולם בייצור ממברנות.
CIP:
כחלק מהמערכת הותקן מערך CIP לצורך שטיפת הממברנות באופן אוטומטי.
התוצר הסופי הועבר למכלי מים לשימוש הדרוש לחברת אלגטק.
סיכום:
מערכת זו מסמלת אבן דרך בהיסטוריה של שיפור הנדסת מים, שכן היא הגדולה ביותר מבין המערכות שלנו, הושקעה בה מחשבה רבה והיא אכן נותנת את הפירות.
מקווים שנהניתם, נתראה בפרויקט הבא!