iw Hebrew

טכנולוגיית המרת מים

טכנולוגיית המרת מים

טכנולוגיה חדשה, המאפשרת להמיר מים ופחמן דו חמצני לדלק סינטטי.

נכון לעכשיו, האנושות תלויה במידה רבה בדלקים . אבל, הודות לשימוש המוגבר באנרגיה חלופית, אנרגיה סולארית, אנרגיית רוח, גלי ים, וכו", מערכת יחסים זו מתחילה לרדת בהדרגה. עם זאת, הוא תהליך קשה וכואב מאוד, משום שחפצים רבים מדי של תשתית תעשייתית וכלכלית קשורים לשימוש בפחם, נפט, גז, ולהחלפה או למודרניזציה שלהם דורש הרבה זמן, מאמץ וכסף. דרך לצאת ממצב זה היא להשתמש בדלקים סינטטיים, אבל, למרבה הצער, עד לאחרונה לא הייתה טכנולוגיות ייצור יעילה וידידותית לסביבה כגון דלק. למרבה המזל, מצב זה השתנה לאחרונה בשל החברה הגרמנית SUNFIRE GmbH.

לראשונה, יישום של טכנולוגיה להמרת מים לדלק סינטטי ביצעה חברה בשם "Power-to-Liquid", הטכנולוגיה מאפשרת לך להמיר מים (H2O) ופחמן דו חמצני (CO2) , לדלק נפט וסולר סינטטי.

אופן פעולה של הטכנולוגיה

הבסיס של הטכנולוגיה הוא מה שנקרא (פישר-Tropsch), שפותחה בשנת 1925, כהשלמה לטכנולוגיה יעילה של תאי אלקטרוליזה מוצקה-תחמוצת (תאים מוצקים electrolyser תחמוצת, SOEC). SOEC-תאים המשמשים להמרת אנרגיה חשמלית המסופקת ממקורות מתחדשים על מנת לפצל את המים למימן וחמצן, אשר לאחר מכן הוסרו מהגז המחומם לטמפרטורה גבוהה.

בשלב הבא של המימן המופק בתהליך המגיב עם פחמן דו חמצני שחולץ מהאוויר או השגה כתוצר לוואי בתהליכי הייצור של כמה חומרים כימיים ומזון. בתגובה זו, פחמן חד חמצני מתקבלת (CO), אשר, מגיב שוב עם מימן לסנתז פחמימנים טוהר גבוהים באמצעות תהליך פישר-Tropsch. חום השיורי עודף שוחרר ושימש להפקת קיטור, אשר משפר את יעילות האנרגיה של התהליך כולו עד 70 אחוזים.

כיום, חברת SUNFIRE GmbH מציגה מתקן להדגמה שמסוגל לעבד עד 3.2 טון / יום של פחמן דו חמצני, ובכך לייצר חבית (159 ליטר) של דלק. עלות מחקר, תכנון וההקמה של מתקן ניסיוני שמבטא מספר שבע ספרות, שרובם הושגו במסגרת של מימון ציבורי מהמשרד הגרמני הפדרלי לחינוך ומחקר.

"כריסטיאן פון, אחד ממנהלי הפרויקט של החברה SUNFIRE GmbH אומר – מתקן ניסיוני שלנו מאפשר להוכיח את ההיתכנות של הטכנולוגיה המוצעת בקנה מידה תעשייתית" , "לכן חשובה התרבות וגיוס משקיעים שמבינים את חשיבות הפיתוח, וסיכוי להצלת האנושות מהתלות בדלקים מאובנים. "

פוסטים אחרונים שנצפו:

תהליך CIP מערכת (CIP (cleaning in place

מערכת (CIP  (cleaning in place הינה טכנולוגית ניקוי המשמשת בין היתר לניקוי ממברנות תעשייתיות.

התהליך (כשמו כן הוא) אינו מצריך ניוד או הזזה של ציוד ממקומו, הוא מהיר יחסית, חסכוני, יעיל וקל לתפעול. המערכת יכולה להגיע כחלק ממערכת האוסמוזה או כחלק נפרד ממנה ואז יש צורך בניוד CIP  למקום הנדרש על מנת לבצע את התהליך.

טיפול מים במגדלי קירור

טיפול מים במגדלי קירור – מחזור מים פתוח.
מגדלי קירור משתמשים במים על מנת לספוג אנרגיה ולקרר מערכות שונות. במגדלי קירור בעלי מחזור פתוח, אויר מוזרם בדרך כלל כלפי מעלה. המים מוזרמים דרך מתזים כלפי מטה תוך מגע הדוק בשטח גדול עם אויר. קירור המים מושג ע"י מעבר חום מהמים לאויר.
מים אלה מקררים מערכות על ידי הזרמתם דרך מחליפי חום. כאשר המים מתנדפים, כל המלחים וזיהומים אחרים שהיו במים, נשארים במים מסוחררים. ריכוז של חומרים המומסים מגיע במהירות לערך גבוה מאד. בנוסף, חלקיקים וזיהומים אחרים נכנסים עם האויר לתוך המים המסוחררים ומחריפים את הבעיה. אם לא מטפלים במים בצורה יעילה, עלולה להיווצר אבנית , קורוזיה והצטברות משקאות שונים שפוגעים ביעילות הזרימה והחלפת חום.

כיצד להגדיל את היעילות של מגדלי קירור?

העלויות הגבוהות של המים בישראל גורמות לרוב העסקים להתמודד עם הוצאות המים הגבוהות בעת שימוש במגדלי קירור, בזמן שידיהם כבולות ללא יכולת לשנות את המצב.

מסיבה זו שיטות למקסם שימוש חוזר במים ולמחזר מים בתהליכים תעשייתיים הם בעלי חשיבות מכרעת. על מנת להבין כיצד ניתן להוריד את עלויות המים. בחלקים רבים של העולם, תחום המים הביא למהפך חברתי וכלכלי.
ישנם דעות מעורבות בנוגע לשימוש התעשייתי במים.

שיתוף פוסט זה:

shipur.info

מאמרים נוספים

אולטרה פילטרציה

אנו חברת שיפור הנדסת מים היבואנים של חברת TORAY למערכות אולטרה פילטרציה בארץ.
מערכות אולטרה פילטרציה מים היא דרך אמינה ויעילה לטהר מים מזיהומים מפוזרים וקולואידיים, חומרים אורגניים, חיידקים וירוסים שאינם משנים את המלח שלהם.

קרא עוד »

שומרים על סביבה ירוקה ונקייה יותר

השאירו פרטים ונשמח לסייע!