iw Hebrew

אוסמוזה הפוכה תהליך

אוסמוזה הפוכה תהליך

בתהליך אוסמוזה, הבנו כי הוא תהליך כאשר מומס בריכוז נמוך עובר דרך קרום כדי להגיע למומס בריכוז גבוה יותר, ובכך מוריד את רמת הריכוז המומס, במומס בעל ריכוז גבוה. באוסמוזה ההפוכה, אנחנו רק נהפוך את התהליך, על ידי הפיכת מסנן (הקרום) מהמומס מהריכוז הגבוה למומס הנמוך יותר. אז במקום ליצור איזון שווה יותר של ממס ומומס, הוא מפריד את מומס מממס, אבל כפי שכבר בחנו, זה לא משהו שבתהליך טבעי יכול לקרות.

איך אנחנו עושים אוסמוזה ההפוכה?


בואו ניקח מים מלוחים לדוגמא:

נכין תמיסת מי מלח בצד אחד של מיכל ומים טהורים בצד השני, מופרדת על ידי קרום חדיר למחצה.
נפעיל לחץ על הצד המלוח של מיכל – מספיק כדי לנטרל את הלחץ האוסמוטי הטבעי מהצד המים הטהור, ולאחר מכן נדחוף את המים המלוחים דרך הממברנה. הלחץ דחיפה יכול להגיע עד 60 בר במערכות אוסמוזה הפוכה תעשייתית גדולה, (אבל זה די חריג), בדרך כלל חישוב של לחץ נעשה על פי כמות מים הדרושה לשעה וזה מגיע עד 20 בר.
בלחץ כזה, המולקולות של מים חודרות דרך הממברנה ומולקולת של מלח שהן גדולות יותר משל המים נשארות במיכל עם המומס המרוכז.
לסיכום :
אוסמוזה הפוכה מתרחשת כאשר לחץ המופעל על מומס בריכוז גבוה וגורם רק למולקולות מים לעבור דרך ממברנה למיכל המרוכז נמוך יותר, ומשאיר את הרכז הגבוה בצד אחד.
מה השימוש של אוסמוזה הפוכה? והיכן משתמשים בה?
להמשך קריאה לחץ כאן >>>

למדריך המקיף על אוסמוזה הפוכה תעשייתית לחץ כאן!

פוסטים אחרונים שנצפו:

פרויקט "טרה" – מחזור מי מגדלים בשיטת LRS

חיסכון כספי מטורף, זה הנושא שמרגש את כולם, אז איך חוסכים? טכנולוגיה ייחודית ומעניינת, האם הטכנולוגיה הזאת אכן עובדת ויעילה?
ודווקא עכשיו כשכולם מדברים על בצורת מתמשכת בישראל, אולי זה הזמן לחשוב על מערכת LSR?

במפעל טרה שבנתיבות קיימים מגדלי קירור עצומים שעובדים מסביב לשעון.
כחלק מהתייעלות החברה ועל מנת לשפר את הוצאותיה עלה רעיון לחיסכון במי מגדלי הקירור.
על כן, חברת שיפור נרתמה לפעולה ובנתה תוכנית ראשונה מסוגה בארץ לחיסכון במי מגדלי קירור.
לשיטה קוראים LSR ומטרתה, לסנן ולמחזר חלק ממי הניקוז שיוצאים ממגדלי הקירור ולהחזיר אותם חזרה למגדל.

אוסמוזה הפוכה תעשייתית

איפה משתמשים באוסמוזה הפוכה?
בשנת 1950, כאשר החוקרים ניסו למצוא פתרון להתפלת מי אוקיאנוס, הם הבינו שלחץ יכול לעבוד, בניסיונות רבים הצליחו להתמיל מי אוקיאנוס אך זה היה בכמויות כה קטנות שלא הועילו בהתחשב לכמות תועלת.
מסנן הרבה יותר מתקדם, שנוצר על ידי שני מדענים מאוניברסיטת (יו. סי. אל. איי. קליפורניה בלוס אנג'לס) ממברנות עשויות אצטט סלולארי (פולימרים המשמשים בסרט צילום) ממברנות אלו אפשרו מעבר של כמויות גדולות יותר של מים ובמהירות רבה יותר, מתקן ההתפלה באוסמוזה הפוכה הראשון הופעל בשנת 1965 בקליפורניה.
מה שמוביל אותנו לאחד מהשימושים הנפוצים ביותר של אוסמוזה ההפוכה , וזה התפלת מים.
תהליך זה כולל מפעלים גדולים, פרמצפטיקה, מקורות מים לשתייה באזורים שונים וכו'.

טיפול מים במגדלי קירור

טיפול מים במגדלי קירור – מחזור מים פתוח.
מגדלי קירור משתמשים במים על מנת לספוג אנרגיה ולקרר מערכות שונות. במגדלי קירור בעלי מחזור פתוח, אויר מוזרם בדרך כלל כלפי מעלה. המים מוזרמים דרך מתזים כלפי מטה תוך מגע הדוק בשטח גדול עם אויר. קירור המים מושג ע"י מעבר חום מהמים לאויר.
מים אלה מקררים מערכות על ידי הזרמתם דרך מחליפי חום. כאשר המים מתנדפים, כל המלחים וזיהומים אחרים שהיו במים, נשארים במים מסוחררים. ריכוז של חומרים המומסים מגיע במהירות לערך גבוה מאד. בנוסף, חלקיקים וזיהומים אחרים נכנסים עם האויר לתוך המים המסוחררים ומחריפים את הבעיה. אם לא מטפלים במים בצורה יעילה, עלולה להיווצר אבנית , קורוזיה והצטברות משקאות שונים שפוגעים ביעילות הזרימה והחלפת חום.

שיתוף פוסט זה:

shipur.info

מאמרים נוספים

אולטרה פילטרציה

אנו חברת שיפור הנדסת מים היבואנים של חברת TORAY למערכות אולטרה פילטרציה בארץ.
מערכות אולטרה פילטרציה מים היא דרך אמינה ויעילה לטהר מים מזיהומים מפוזרים וקולואידיים, חומרים אורגניים, חיידקים וירוסים שאינם משנים את המלח שלהם.

קרא עוד »

שומרים על סביבה ירוקה ונקייה יותר

השאירו פרטים ונשמח לסייע!