iw Hebrew

Okeanos water cheep – שבב להתפלת מי ים

Okeanos water cheep – שבב להתפלת מי ים

מדענים אמריקאים וגרמניים פיתחו שיטה חדשנית של המרה מי ים למי שתייה. השיטה מאופיינת בפשטות וביעילות: מרכיב מרכזי במערכת החדשה הוא Water Chip untitled יצרניות שבבי פלסטיק זעיר. השבב מסוגל להתפיל מים, מקבל כוח רק מסוללות קונבנציונליות.

עיקרון פעולה של השבב להתפלת מים

השבב מכיל שני microchannel והוא מבוסס על חוקי אלקטרוכימיה: בהספק של 3 וולט, על שבב אלקטרודה נוצרת "אזור דלדול יון." אזור זה מונע מעבר של יוני כלוריד במלח וכתוצאה מכך המים מופנים למיקרו ערוץ אחד, ומים מתוקים – מוזרמים דרך ערוץ שני.

כידוע, התפלה תוך שימוש בשיטות אוסמוזה הפוכה דורש צריכת אנרגיה עצומה וזה החיסרון העיקרי בשימוש בממברנות התפלה. פיתוח חדש של שבב שבאמצעותו ניתן להתפיל מים דורש כמות מינימאלית של אנרגיה כדי לעבוד, אבל עדיין לא הגיע לשלב פיתוח מתקדם, שכן יעילותו בהתפלת מים היא רק 25%.

נכון לעכשיו, מכשיר אב טיפוס זה עם שבב להתפלת מים ב -25%, מייצר רק 40 ננו ליטרים מי שתייה לדקה.

על פי שיעור תקנות, יש להגיע ל 99% של מי תוצר, כך שמתקן התפלת מי ים על ידי שבב עדיין לא מוכן לשימוש בפועל. מדענים העוסקים בפיתוח, מבטיחים שהטכנולוגית אוקיינוס WaterChip תתפתח בעתיד הקרוב.

בפרויקט, עוסקים מדענים האמריקאים מאוניברסיטת טקסס באוסטין ומדענים גרמנים מאוניברסיטת מרבורג בשם פיליפ. בשלב זה, הטכנולוגיה היא פטנט ומפתחים הקימו חברת אוקיינוס טכנולוגיות לפיתוח מסחרי של רעיונות נוספים.

פוסטים אחרונים שנצפו:

מהי אוסמוזה הפוכה?

אוסמוזה הפוכה היא אחד התהליכים שגורמים להתפלה או הסרת מלח ממי ים. מעבר לכך, אוסמוזה ההפוכה משמשת למחזור, טיפול בשפכים, והיא יכולה גם לייצר אנרגיה.
בעיות מים הפכו לאיום גלובלי, שינוי האקלים המשפיע על הסביבה בצורות שונות, מקורות מים לשתייה מצטמצמים משנה לשנה, פיצוץ אוכלוסין שהולך וגובר עם השנים, ולכן אחד הנושאים החשובים הוא מים.

פרויקט אלגטק – קיבוץ קטורה

פרויקט אלגטק- קיבוץ קטורה
חברת אלגטק עוסקת בביוטכנולוגיה ונחשבת לאחת המובילות בתחום בייצור רכיבים טבעיים לתחום הקוסמטיקה ובריאות העור.
אלגטק, היא היצרנית הגדולה ביותר של אסטקסנטין – נוגד החמצון החזק בטבע. התחום העיקרי בחברה הוא ייצור סוגים שונים של מיקרו אצות.
מפעל אלגטק הראשי נמצא בקיבוץ קטורה, מי הרשת באזור זה בעלי מוליכות גבוהה מאוד, כ- 3500 מיקרוסימנס.

טיפול בשפכים

כמות השפכים שהתעשייה בישראל מייצרת הרבה יותר גדולה ומזהמת מכמות השפכים הביתית. כמו כן, בעוד ששפכים בייתים מפורקים במכוני טיהור ממשלתיים, שפכים תעשייתיים בגין מרכיביהם נדרשים להליכי טיהור יותר מעמיקים, אשר מכוני טיהור רגילים אינם יכולים לספק. כפועל יוצא מכך, האחריות על טיפול בשפכים בתעשייה מוטלת על כתפי בית העסק, הנדרש למצוא פתרונות נאותים שימנעו את זיהום מערכות הביוב העירוניות. אלו בדיוק הפתרונות שמציעה חברת שיפור- מערכות מים, וזאת באופן המותאם לסוג ולכמות השפכים של כל לקוח.

פרויקט "טרה" – מחזור מי מגדלים בשיטת LRS

חיסכון כספי מטורף, זה הנושא שמרגש את כולם, אז איך חוסכים? טכנולוגיה ייחודית ומעניינת, האם הטכנולוגיה הזאת אכן עובדת ויעילה?
ודווקא עכשיו כשכולם מדברים על בצורת מתמשכת בישראל, אולי זה הזמן לחשוב על מערכת LSR?

במפעל טרה שבנתיבות קיימים מגדלי קירור עצומים שעובדים מסביב לשעון.
כחלק מהתייעלות החברה ועל מנת לשפר את הוצאותיה עלה רעיון לחיסכון במי מגדלי הקירור.
על כן, חברת שיפור נרתמה לפעולה ובנתה תוכנית ראשונה מסוגה בארץ לחיסכון במי מגדלי קירור.
לשיטה קוראים LSR ומטרתה, לסנן ולמחזר חלק ממי הניקוז שיוצאים ממגדלי הקירור ולהחזיר אותם חזרה למגדל.

שיתוף פוסט זה:

shipur.info

מאמרים נוספים

אולטרה פילטרציה

אנו חברת שיפור הנדסת מים היבואנים של חברת TORAY למערכות אולטרה פילטרציה בארץ.
מערכות אולטרה פילטרציה מים היא דרך אמינה ויעילה לטהר מים מזיהומים מפוזרים וקולואידיים, חומרים אורגניים, חיידקים וירוסים שאינם משנים את המלח שלהם.

קרא עוד »

שומרים על סביבה ירוקה ונקייה יותר

השאירו פרטים ונשמח לסייע!