iw Hebrew

תהליך CIP מערכת (CIP (cleaning in place

תהליך CIP מערכת (CIP (cleaning in place

מערכת (CIP  (cleaning in place הינה טכנולוגית ניקוי המשמשת בין היתר לניקוי ממברנות תעשייתיות. התהליך (כשמו כן הוא) אינו מצריך ניוד או הזזה של ציוד ממקומו, הוא מהיר יחסית, חסכוני, יעיל וקל לתפעול. המערכת יכולה להגיע כחלק ממערכת האוסמוזה או כחלק נפרד ממנה ואז יש צורך בניוד CIP  למקום הנדרש על מנת לבצע את התהליך.

כידוע, ממברנות במערכות אוסמוזה תעשייתיות משמשות להוצאת מלחים מן המים בשיטת אוסמוזה הפוכה, שיטה זו מסננת מים על ידי דחיפתם בלחץ ובמהירות גבוהה דרך הממברנה.
כתלות באיכות הממברנה ובאיכות המים הנכנסים אליה, לעתים הממברנה תיסתם על ידי הצטברות משקעים. לשם כך משתמשים בטכנולוגיית CIP.

ניקוי מערכות אוסמוזה הפוכה

ניתן לבצע את התהליך ברווחי זמן מוגדרים מראש כדי לשמור על ממברנות בעלות תפוקה מרבית או על פי דרישה (כאשר הממברנות אכן נסתמות) בדרך כלל אפשר לבדוק זאת על ידי הפרש לחצים בין כניסה ליציאה ואיכות מי התוצר שנפגמת.
לשם ביצוע תהליך זה נדרש מיכל אגירה עם תמיסת ניקוי, משאבת סחרור המשלחת את תמיסת הניקוי והחיטוי לכיוון היחידות הדורשות ניקוי ומערכת בקרה ומינון הקיימת בדרך כלל במערכת האוסמוזה. את החיטוי מבצעים בד"כ בעזרת חומצת מלח או חומצת לימון, היכולת החזקה של חומצות אלו לפרק אבנית ותרכובות שונות הופכת אותם ליעילים בניקוי ממברנות.

שלבים לניקוי מערכות אוסמוזה

להלן, שלבי הפעולה המפורטים לביצוע CIP (תהליך זה מותאם לביצוע CIP  במערכת RO  "מתילדה" למחזור מי מגדלים בפרויקט "טרה – נתיבות") :

מילוי מיכל ע"י פתיחת ברז Hv 04 (קו תוצר למיכל CIP) – המיכל ימולא עד החצי.
הוספת חומצת מלח/ לימון לפי ריכוז דרוש לתוך מיכל CIP .
ניתוק מערכת אוסמוזה – העברה למצב 0
סגירת ברזים למניעת מעבר מים לביוב או לצרכנים

פתיחת ברזים הנדרשים לביצוע התהליך:

הפעלת CIP באמצעות מפתח (בלוח החשמל מצד ימין)
הפעלת מערכת אוסמוזה ( העברה למצב ידני)
בדיקה שאכן כתוב בלוח התצוגה על גבי המערכת "ניקוי ממברנות בפעולה", מומלץ לשנוק ברז Hv 09 (ברז ויסות כניסת מים לתאי לחץ) על מנת להוריד לחצים של דרג 1 לאזור 6-7 בר.
בדיקת PH – PH  צריך להיות קטן מ 1.5 וגדול מ 0.5 על מנת שיתבצע ניקוי יעיל כנדרש.
הניקוי יתבצע לא יותר מ 10 דקות.

תום תהליך הניקוי:
  1. מנתקים את המערכת – העברה למצב 0
  2. מעבירים את מפתח CIP למצב ניתוק – כך שנורת CIP  תכבה.
  3. סגירת ברזים:

      Hv 04  – (קו תוצר למיכל CIP)
      Hv 05  – (קו רכז למיכל CIP)
      Hv 06 – (ברז מיכל CIP)

  1. פתיחת ברזים:

      Hv 03  – (ברז אחרי מסנן פחם)
      Hv 15 – (ברז רכז)
      Hv 16 – (ברז תוצר)

  1. החזרת ברז Hv 09 (ויסות כניסה לבתי לחץ) למצבו הקודם ללחצים תקינים ולספיקות תקינות ( ספיקת רכז 2 מק"ש, ספיקת סחרור 2-3 מק"ש, ספיקת תוצר 6-7 מק"ש)
  2. ניתן לרוקן את המיכל אם לא מעוניינים לשמור על תמיסת החומצה על ידי ברז Hv 18 – (ברז ריקון מיכל CIP)
  3. הפעלת מערכת אוסמוזה (העברה למצב ידני)
  4. סיום התהליך.

פוסטים אחרונים שנצפו:

כיצד להגדיל את היעילות של מגדלי קירור?

העלויות הגבוהות של המים בישראל גורמות לרוב העסקים להתמודד עם הוצאות המים הגבוהות בעת שימוש במגדלי קירור, בזמן שידיהם כבולות ללא יכולת לשנות את המצב.

מסיבה זו שיטות למקסם שימוש חוזר במים ולמחזר מים בתהליכים תעשייתיים הם בעלי חשיבות מכרעת. על מנת להבין כיצד ניתן להוריד את עלויות המים. בחלקים רבים של העולם, תחום המים הביא למהפך חברתי וכלכלי.
ישנם דעות מעורבות בנוגע לשימוש התעשייתי במים.

טיפול מים במגדלי קירור

טיפול מים במגדלי קירור – מחזור מים פתוח.
מגדלי קירור משתמשים במים על מנת לספוג אנרגיה ולקרר מערכות שונות. במגדלי קירור בעלי מחזור פתוח, אויר מוזרם בדרך כלל כלפי מעלה. המים מוזרמים דרך מתזים כלפי מטה תוך מגע הדוק בשטח גדול עם אויר. קירור המים מושג ע"י מעבר חום מהמים לאויר.
מים אלה מקררים מערכות על ידי הזרמתם דרך מחליפי חום. כאשר המים מתנדפים, כל המלחים וזיהומים אחרים שהיו במים, נשארים במים מסוחררים. ריכוז של חומרים המומסים מגיע במהירות לערך גבוה מאד. בנוסף, חלקיקים וזיהומים אחרים נכנסים עם האויר לתוך המים המסוחררים ומחריפים את הבעיה. אם לא מטפלים במים בצורה יעילה, עלולה להיווצר אבנית , קורוזיה והצטברות משקאות שונים שפוגעים ביעילות הזרימה והחלפת חום.

פרויקט אלגטק – קיבוץ קטורה

פרויקט אלגטק- קיבוץ קטורה
חברת אלגטק עוסקת בביוטכנולוגיה ונחשבת לאחת המובילות בתחום בייצור רכיבים טבעיים לתחום הקוסמטיקה ובריאות העור.
אלגטק, היא היצרנית הגדולה ביותר של אסטקסנטין – נוגד החמצון החזק בטבע. התחום העיקרי בחברה הוא ייצור סוגים שונים של מיקרו אצות.
מפעל אלגטק הראשי נמצא בקיבוץ קטורה, מי הרשת באזור זה בעלי מוליכות גבוהה מאוד, כ- 3500 מיקרוסימנס.

טיפול בשפכים

כמות השפכים שהתעשייה בישראל מייצרת הרבה יותר גדולה ומזהמת מכמות השפכים הביתית. כמו כן, בעוד ששפכים בייתים מפורקים במכוני טיהור ממשלתיים, שפכים תעשייתיים בגין מרכיביהם נדרשים להליכי טיהור יותר מעמיקים, אשר מכוני טיהור רגילים אינם יכולים לספק. כפועל יוצא מכך, האחריות על טיפול בשפכים בתעשייה מוטלת על כתפי בית העסק, הנדרש למצוא פתרונות נאותים שימנעו את זיהום מערכות הביוב העירוניות. אלו בדיוק הפתרונות שמציעה חברת שיפור- מערכות מים, וזאת באופן המותאם לסוג ולכמות השפכים של כל לקוח.

שיתוף פוסט זה:

shipur.info

מאמרים נוספים

אולטרה פילטרציה

אנו חברת שיפור הנדסת מים היבואנים של חברת TORAY למערכות אולטרה פילטרציה בארץ.
מערכות אולטרה פילטרציה מים היא דרך אמינה ויעילה לטהר מים מזיהומים מפוזרים וקולואידיים, חומרים אורגניים, חיידקים וירוסים שאינם משנים את המלח שלהם.

קרא עוד »

שומרים על סביבה ירוקה ונקייה יותר

השאירו פרטים ונשמח לסייע!