iw Hebrew

ניקוי כימי מחליף חום

ניקוי כימי מחליף חום

לשיפור הנדסת מים ניסיון רב שנים בניקוי מחליפי חום.
מחליף חום פלטות מבצע פעולה חשובה מאוד שכן הוא משמש למעבר חום בין שני זורמים.
הוא הכרחי כיוון שבתהליכים שונים במערכות ייצור (מכונות ייצור, מגדלי קירור וכדומה) נוצר חום גבוה ועל מנת לשמור על פעילות תקינה של המערכות יש להוריד את רמת החום.

מחליף חום פלטות לרוב דורש תחזוקה שוטפת הנקראת – שזה הטיפול במים השוטף של מערכת מים, ויחד עם זאת טיפול במי תהליך לא תמיד יפתור את בעיית השיקוע או התפתחות קורוזיה במחליף חום במאת האחוזים.

הפלטות של מחליף החום שאחראיות על מעבר החום עשויות בד"כ מנירוסטה או טיטניום במהלך החלפת חום, ישנה נטייה של שיקוע אבנית במעברי הפלטות.
האבנית יוצרת בידוד על הפלטות וגורמת לחוסר יעילות של מעבר החום ולשימוש מוגבר של אנרגיה , כגון חשמל, כמו כן האבנית יכולה לסתום את מעבר המים במעבר בין הפלטות.
ניקוי כימי בעזרת חומר חומצי יסיר את האבנית ומשקעים נוספים ויאפשר מהלך תקין של העבודה.
יש צורך לשמור על רמת הגבה יעילה במהלך הניקוי כימי, ובסופו של תהליך ניקוי לנטרל את החומר החומצי ולשטוף היטב את המחליף חום.

מתי יודעים שצריך לבצע ניקוי?

ככלל, יש עדיפות לבצע ניקוי אחת לתקופה קבועה שנקבעה, לדוגמה הכנת המערכת לתקופת קיץ, וחד עם זאת ניתן גם לבצע לפי פרמטרים של החלפת חום או מפלי לחץ בין כניסה ויציאה של מחליף חום.
הניקוי יתבצע בסירקולציה של חומר חומצי עם אינגיביטורקורוזיה, לאחר מכן יתבצע נטרול החומצה ושטיפה של מחליף החום.
לאחר בדיקת לחצים והחלפת חום, מחליף החום מוכן לפעולה!

פוסטים אחרונים שנצפו:

פרויקט אלגטק – קיבוץ קטורה

פרויקט אלגטק- קיבוץ קטורה
חברת אלגטק עוסקת בביוטכנולוגיה ונחשבת לאחת המובילות בתחום בייצור רכיבים טבעיים לתחום הקוסמטיקה ובריאות העור.
אלגטק, היא היצרנית הגדולה ביותר של אסטקסנטין – נוגד החמצון החזק בטבע. התחום העיקרי בחברה הוא ייצור סוגים שונים של מיקרו אצות.
מפעל אלגטק הראשי נמצא בקיבוץ קטורה, מי הרשת באזור זה בעלי מוליכות גבוהה מאוד, כ- 3500 מיקרוסימנס.

מסנן דסקיות

מסנני דיסק הם דוגמה בולטת לשילוב של פתרונות טכנולוגיים מתקדמים ובניית מערך המבוסס על ביקורות לקוחות. המטרה העיקרית היא ליצור את הנוח ביותר בהפעלה ותחזוקה של מערכות עם אינדיקטורים טכניים וכלכליים מעולים.

מסנן חול קוורץ

פילטרים לניקוי זיהומים מכניים עם עומס גרגרי Mayerkraft-R נועדו להסיר חומרים תלויים ממוצא אורגני, כמו חלודה (ברזל מחומצן), חול עדין ומתלים אורגניים עם מידות של מעל 40-50 מיקרומטרים (0.04-0.05 מ"מ ומידות של מעל 40-50 מיקרומטרים (0.04-0.05 מ"מ וממומטר של מעל 40-50 (0.04-05 מ"מ ומים (0.04-05 מ"מ. יותר).

מרכך H+ כפיתרון לבעיות האבנית במגדלי קירור

מערכת ריכוך H+ כפתרון יעיל לשיקוע במגדלי קירור (מאמר חדש יולי 2018)
הבעיה העיקרית בטיפול במי מגדל קירור הינה שיקוע של אבנית על מחליפי חום, כברות של מגדל, ומשאבות.
אז מה נכון לעשות על מנת למנוע את התופעה הנוראית שאיתה צריך להתמודד מדי יום.
איזה מן טיפול מומלץ לבצע במי הזנה, ועד כמה שכבת אבנית זוללת אנרגיה חשמלית לקירור המים?

שיתוף פוסט זה:

shipur.info

מאמרים נוספים

אולטרה פילטרציה

אנו חברת שיפור הנדסת מים היבואנים של חברת TORAY למערכות אולטרה פילטרציה בארץ.
מערכות אולטרה פילטרציה מים היא דרך אמינה ויעילה לטהר מים מזיהומים מפוזרים וקולואידיים, חומרים אורגניים, חיידקים וירוסים שאינם משנים את המלח שלהם.

קרא עוד »

שומרים על סביבה ירוקה ונקייה יותר

השאירו פרטים ונשמח לסייע!